top of page
חיפוש

יום הולדת ללבונה ותדהר

  • תמונת הסופר/ת: batamy2
    batamy2
  • 20 באוק׳ 2024
  • זמן קריאה 2 דקות

עודכן: 12 בינו׳

אנחנו חוגגים ימי הולדת ברובם בתאריך הלועזי. הייתה תקופה שניסיתי להעביר את זה לעברי, אבל לא זרמו איתי, אז אני חוגגת גם וגם. מה שכן, בזכות שזה שלבונה נולדה בחגי תשרי, הצלחתי להנחיל את החגיגות לתאריך העברי, כדי שלא יפול לה ביום כיפור. אז השנה אנחנו אחרי שנה מעוברת, מה שאומר שהחגים יצאו קצת מאוחר השנה, והתאריך הלועזי של תדהר יצא יום לפני התאריך העברי של לבונה. השילוב של זה, והעובדה שעוד שבועיים אנחנו טסות ליפן גרם לנו לחגוג יום הולדת משותף בשישי האחרון. אנחנו משתדלים להפריד ימי הולדת, כדי שכל אחד יקבל יחס אישי, אבל השנה הוא ביקש, אז אני שמחה על זה.


עוגת שוקולד עם דמויות של רוחות רפאים עשויות מקצפת
עוגת רוחות רפאים


בכל יום הולדת, חתן יום ההולדת בוחר איזו ארוחה ואיזו עוגה הוא רוצה שתהיה לו ואנחנו מבצעים. תדהר ביקש פריקסה ועוגת קפה ווניל קלאסית עם פרחים. לבונה ביקשה ספינג' ועוגת שוקולד עם אוכמניות ורוחות רפאים. ביום שישי בחמש בבוקר הבצק כבר עמד להתפחה, הסלטים כמעט מוכנים והעוגות במרתון קישוט. הדודות הגיעו, פתחנו שולחן וחגגנו. בתכלס, הסוג של הפריקסה אלו הסלטים. אמא שלי אלופה בזה. היא הכינה מטבוחה אליפות- לא קלאסי, אבל טעים, סלט "ביצים" מטופו, סלט תפוחי אדמה חריף, תפוחי אדמה עם מלח ופלפל שחור, וונה, סלט ירקות, חצילים מטוגנים.... בקיצור- חגיגה.

אם תהיתם- לספינג' כבר לא נשאר מקום והוא עבר למקום של כבוד לבוקר, יחד עם התה של שבת.

את היום סיימנו בפתיחת קלפי פוקימון ומשחק עם יובל.

הסוף.



ילדים פותחים מתנות
תדהר ולבונה פותחים מתנות
ילדים פותחים מתנות
נרדי, תדהר, נטף ולבונה פותחים מתנות.


וגם, קבלו מתכון לפריקסה.

בערך 12 ללחמניות.


קילו קמח כף שמרים 4 כפות סוכר רבע כוס שמן 600 מ"ל מים

כף מלח

2 כפות ערק

שמן לטיגון


בקערת מיקסר מניחים קמח, סוכר, שמרים ומערבבים. תוך כדי לישה איטית מוסיפים את המים והערק. כשהבצק מתגבש מתחילים להוסיף את השמן באיטיות תוך כדי לישה. כשהשמן נטמע בבצק, נותנים לו עוד 2-3 דקות לישה, מוסיפים את המלח ועוד 2-3 דקות לישה.

הלישה צריכה להיות לפחות 8-10 דקות בכדי לפתח את הגלוטן.

חשוב בקיץ, כדאי להשתמש במים עם קרח, ובחורף מספיק מים קרים. התפיחה תהיה איטית יותר, אבל היא תהיה טובה משמעותית.


נותנים לבצק לנוח ולהכפיל את הנפח שלו כשעה-שעה וחצי, ואז מורידים את הבצק בעזרת לישה קלה, ואז שוב נותנים לו לתפוח, הפעם כ 40 דקות עד שעה. בחורף זה יכול לקחת יותר זמן.

לקרוץ עיגולים מהבצק (הוא קצת דביק, וזה בסדר), לפתוח קלות ולגלגל ללחמניה. להניח על נייר אפייה חתוך בגודל הלחמניה ולכסות לחצי שעה. לטגן את הלחמניה בשמן עמוק משני הצדדים. להוציא, לקרר ולמלא בכל טוב.





שולחן ערוך עם פריקסה וסלטים
שולחן של פריקסה












 
 
 

Comments


bottom of page